Name:
Phone number:
Address:
Occupation:
Email/Facebook/Twitter/Skype/YM name:
Have been in HERBALIFE before? yes
no
Interested to: LOSE WEIGHT
GAIN WEIGHT
BUILD MUSCLE
RESHAPE YOUR SHAPE
IMPROVE SKIN COMPLEXION
HEALTHY BREAKFAST
FEEL GREAT AND HEALTHY
EARN EXTRA INCOME

Form provided by Freedback.

Friday, 31 January 2014

HERBALIFE NUTRITION - FUELS CHAMPIONS

Assalamualaikum. 
Bismillah. Hari ni kami nak cerita sikit tentang core products disebalik nama Herbalife Nutrition ni, sebab dalam Herbalife, the Stars adalah productnya, bukan pengedar, bukan juga marketing plannya. Bila baik productnya, maka sambutannya juga pasti baik bukan ?

Konsep Herbalife Nutrition ni senang je utk kita paham. Bagi budak upsr pun dia blh cite panjang lebar. Haha. 


Pernah tgok usus kita ? Sepanjang hayat kita pernah tak kita cuci usus kita, berus mcm kita berus gigi tiap hari ?
Haaa. Kalau tak pernah, ni la agaknya rupa usus kita ye ? ; D 
Penuh dengan kotoran/toksin melekat yg kita tak sempat detox.
Jadi, untuk cleanse kotoran/lemak dll yg melekat kt usus kita tu, kita gunakan HERBAL ALOE CONCENTRATE. 


Yang ni saaangat lah bagus utk mereka yg ada masalah2 usus cthnya konstipasi, ulser usus, gastrik, buasir dan sebagainya. 
This is one of my feveret product, sbb my turning point to trust in this company started bila sy dapat atasi masalah gastrik dan buasir kronik sampai berdarah-darah yg sy alami setahun before sy jumpa Herbalife. Alhamdulillah.  Konsisten guna product lama-lama dah boleh makan pedasss. :D *big clap for Herbalife.

Bila kita bercakap soal pemakanan, adakah anda pasti apa yang dimakan setiap hari mampu untuk supply nutrisi ke seluruh tubuh dengan baik ? 
Apa nak susah, amek aje HERBALIFE FORMULA1 (F1) NUTRITIOUS SHAKE, dah lengkap semuanya untuk badan. Rasa pun sedapp. Ada 5 flavors. Ummphh ! 


When you drink shake, you already sure you have taken everything. If not are you sure you have taken enough Iron ? Calcium ? Magnesium ? And most importantly PROTEIN ! F1 Shake consists of micronutrients yg mampu menyerap masuk ke segenap cells & microcells in our body system. 

F1 Shake ni lah sebenarnya ikon kpd semua product Herbalife, star of the products, that is why kalau dalam program kami tak kira weight loss/gain & utk improve health WAJIB ada F1 Shake. Yang lain sunat. Hehe.

So, bilakah waktu yang sesuai untuk diminum F1 Shake ni ? Ia diminum sebagai SARAPAN PAGI, atau SNACKING waktu-waktu lain terutamanya bila penat, need focus & energy, bila sibuk dengan assignments/finals. Juga bila travel & drive jauh2 so that you dont have to brenti dekat R&R all the time you feel wanna eat. Easy bukan ? Bonusnya boleh LOSE WEIGHT bagi yg gemuk, & GAIN WEIGHT bagi yg keding. click here for jadual makan bersama Herbalife Shake.

Samada kita sedar atau pun tak sebenarnya makanan yang kita makan hari ini amat kurang sumber proteinnya yang badan kita perlukan. Jadi apakah solusi yang terbaik ?

~INTRODUCING THE HERBALIFE FORMULA 3 BLENDED SOY AND PROTEIN POWDER !!~

So apa fungsinya F3 ni ? Secara ringkasnya ia membantu dalam mengawal bentuk badan kita ataupun reshape bentuk badan kita menjadi cantik dan sedap mata memandang. hehe~

Bila nak diguna ?
Caranya kita mix 1 scoop F3 ni bersama 2 scoop F1 yg kat atas. boleh refer pada jadual disini.
So apakah kesan dan implikasinya ?
Kalau untuk lelaki yg keding, anda akan naik berat dekat muscle. Untuk yg nak lose weight, anda akan hilang lemak anda dan transform menjadi lean muscle.
Untuk kaum wanita, jangan risau, bila guna F3 ni tak semestinya bicep anda akan berketul-ketul yea, tapi badan akan kelihatan lebih reshape dan sihat.


Di entry sebelum ni kami pernah kongsikan cara terbaik untuk bersenam bagi yang malas/sibuk/tak ada masa. Tapi kalau korang ni jenis yg super malas macam kami, apa kata cuba Herbalife Teamix ni atau dengan nama lainnya dipanggil sbg exercise tea.

Kenapa exercise tea ?
Sebab, setiap kali korang minum teamix ni dengan sukatan yang betul (1 tea spoon/400ml), dah diibaratkan dengan korang buat interval (jog) 20 minit atas treadmill !!
Kalau convert to kalori yang dibakar, 20 minit tu lebih kurang 280kcal !!
 WOWW !!! Luar biasa betul kan Herbalife exercise tea ni.

Selain tu ada juga fungsi-fungsinya seperti dalam gambar diatas as simplified as A-B-C-D-E.

Bagi yang dah biasa telan Fish Oil dari kecik, mesti korang tahu kan apa khasiat yang terkandung dalam Omega3 fatty acids.
Tapi korang tahu tak sekarang ni banyak sangat product Fish Oil yang lopek ataupun tiruan ?
So, kandungan dia pun tak sebagus yang kita harapkan lah.
Macammana nak tahu fish oil kita ni tulen atau tidak ?
Senang je. Ambil soft gel fish oil anda tu dan letakkan dalam freezer dengan suhu below 32'F (0'C) selama lebih 12 jam.
Kalau soft gel kita tu dah keras & beku semacam, tu maknanya fish oil kita kurang berkualiti.
Soft gel yang berkualiti sememangnya tak akan membeku even letak dalam freezer lama mana sekalipun.

Herbalife pun ada fish oil jugak. Nama dia HERALIFE-LINE atau nama melayunya OMEGA 3 FISH OIL. hehe.
Jadi, fungsinya lebih kurang sama macam fish oil biasa, untuk joint and muscle, bagi yang selalu sakit-sakit sendi memang digalakkanlah untuk menambah 'lubricant oil' kat sendi dan sbgnya.

Tapi, fungsi utamanya adalah untuk membunuh lemak-lemak jahat seperti visceral fat* yang mengelilingi organ dalaman kita yang mana jika dibiarkan bakal menghadapi risiko lebih tinggi.
 (*The fat that is in the internal abdominal cavity sorrounding the vital organs in the trunk
- sumber Tanita.)


Saturday, 4 January 2014

Malas Exercise ? Ini Solusinya

Assalamualaikum.. 
Biasanya korang exercise daily ke weekly ? Jangan sekali setahun sudah ! Hoho. Kalau exercise biasanya 'endurance' boleh tahan berapa lama ? 
kebiasaannya orang akan bagi alasan "xde mase la bro, gua busy motor tak repair lg ni." , "ala dik abg tak larat la kepala ni beratt aje" . Dan sebagainya.. adakah anda juga begitu ? 

Okey, meh sini nak cerita, Active-Healthy-Lifestyle doesnt meant that you have to spend 2 hours per day untuk excersice ! 15min pun dah cukup bro ! Hoho
Tapi dengan syarat it have to be in a correct manner in the first place. 
Cara dia kena eat clean then comes the exercise part sebab in a weight loss process, nutrition contributes 70%, exercise -25%. Then where goes the other 5% ?
MOTIVATION yess.. MOTIVATION ! Nak lose weight pun mind set kena betul ! Nak sihat, nak jadi Muslim yg lebih productive dan sbgnya. Okay yg ni kita reserve utk next entry yep ! 

Back to our bisnes, tak susah pun sebenarnya nak buat exercise ni. Make it as easier as you like. Contoh ; kemas rumah, memasak, iron baju dan banyak lagi. Senang kan ?  
Tak kisah apa cara senaman pun asalkan badan kita bergerak dan tak semata2 store fat aje ! 
Macam kami, feveret exercise adalah interval & jog, so we prefer Treadmill sebab boleh rekod masa dan kalori yang dibakar !


(Gambar tak clear sangat dari instaku @rydhanif_hlf)

SOALAN : Boleh ke kurus dengan exercise 15min je ?
JAWAPAN : Memang-lah imposible bangg, lemaks yang dah stored dekat badan kita ni pun 
 bukannya terhasil dari 2-3 hari lepas, tapi yang dah bertahun-tahun lamanya dari apa yang kita makan dan diternak dengan baik hingga sekarang. Cehhss..

 Kalau nak ikutkan kalkulasinya (suka hati je) setiap 20 minit pertama exercise kita hanya bakar kalori dari apa yang kita makan sepanjang hari tersebut. Bermula dari minit ke-21 dan seterusnya barulah badan mula membakar lemak2 yang dah bermaharajalela dalam badan. Tapi at least 15min pun dah kira okay sangat daripada tak buat apa-apa kan ! 

Kalau nak lagi effective kami sangat-sangat cadangkan untuk guna Herbalife Teamix nihh !
Bakpo ? 
Ok bagi yang dah pernah guna teamix ni mungkin sedia maklum akan khasiatnya, bagi yang belum meh nk cite kenapa kena ambil sewaktu exercise.
Teamix ni fungsi utamanya adalah detoxifikasi, tapi selain tu jugak berfungsi 
as 'fat burner' and energy supplier sewaktu exercise.
Aduhh.. rumit benor ni. 
Senang cte mcm ni, kalau joging 15min biasanya boleh burn antara 250-270kcal (subjects to speed) tapi bila add on 1 liter Herbalife Teamix ni dah equal to 20min Treadmil Joging. 
Every 3 seconds our body burns 1kcal so 20min equal to = ? (Haha kira sendiri!)

Pernah tengok rupa Herbalife Teamix ? 
Okay ni dia.

tadaaaa.. 

(Senang nak igt fungsi dia A-B-C-D-E)

Berminat nak cuba Herbalife Teamix ? 
In This New Year Promo, 
We are giving away Herbalife Teamix for FREE*terms applied
valid thrue 10/01/2014
Contact : 0132228203