Name:
Phone number:
Address:
Occupation:
Email/Facebook/Twitter/Skype/YM name:
Have been in HERBALIFE before? yes
no
Interested to: LOSE WEIGHT
GAIN WEIGHT
BUILD MUSCLE
RESHAPE YOUR SHAPE
IMPROVE SKIN COMPLEXION
HEALTHY BREAKFAST
FEEL GREAT AND HEALTHY
EARN EXTRA INCOME

Form provided by Freedback.

Tuesday, 4 December 2012

Kenapa mesti HERBALIFE ?

Bismillah, Assalamualaikum :)



WHY MUST BE HERBALIFE?
''Kurus-Kerja-Kahwin-Kewangan-Komuniti-Keluarga-Kehidupan Sihat''

Alhamdulillah, syukur atas segala nikmat yang kauu kurniakan kepadaku ya ALLAH :)




Baru terasa nak aktif balik dengan penggunaan blog.
Setiap kali update mesti akan cakap 'banyak gila perubahan dekat diri aku sekarang'
and yess. same goes to this post. hihiks.

many syukr. 
Alhamdulillah bulan 6 lepas aku start memilih untuk buat Herbalife.
Alhamdulillah dengan berkat dan usaha aku pergi ZERO2HERO aku yg pertama Julai lepas mmbuatkan aku naik ke success Builder pada bulan 7 tuh jugak
Alhamdulillah dengan usaha lagi aku berjaya buat retailing full 4000volume point bersamaan dengan 65 customer pada bulan 8 tu.
Alhamdulillah bulan 9 & 10 aku put full effort pada pelajaran pulak dan Alhamdulillah sbb haritu dapat results semester 3. Result masih lagi maintain DL walaupun masih busy dengan berbisnes.
Alhamdulillah bulan 11 aku dapat ramai sgt business partner yg dah bukak mata untk tlg hidup masing2 dan dpt top volume producer dlam team aku sendiri sbb berjaya qualify promotion Herbalife dan sebagainya.
Bulan 12, aku masih akan ungkap Alhamdulillah dengan apa sekalipun yg berlaku :)

ALLAH ITU MAHA MERANCANG ;) 

Ini WHY Herbalife aku ;)
1) KURUSSSSSSSSS ! 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
*taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    



2) nak kerjaaaaa! sbb nak kewangan lahh kan. 
TAPI TAKNAK ADA BOSS. AND NAK KERJA BEBAS AKU NAK BANGUN PUKUL BERAPA.
PLEASEEEEE !!

my choice :) 

 
   


3) most IMPORTANT. Kahwin ;) hihi malu ~
 the best part, buat Herbalife dgn Herbalove. Dpt tlg dia cari duit supaya kami dpt kahwin cepat.
OMGGGGGGG JELOSSS !




  
4) Kesihatan diri. Keluarga. Masyarakat.
just simple, share je apa yg kita rasa. 'sharing is caring'. right?




   

HERBALIFE IS SUPER AWESOME !!
after all,  keep calm and drink shake ;)

fr any inquiries, and any order.
please lend yr message here 0132628598.
Im Qidwati, yr Personal Wellness Coach.  







*off


 

Wednesday, 18 July 2012

Kuruskan badan dihujung jari !

Bismillah and Assalamualaikum ;)

Long long and a very long time menyepikan diri dari blogging session.
This 'long time' has changed me a lot, kalau dulu sy mcmtu skrng sy mcmni :p

In this following 5month i've complete one semester in CFSIIUM Petaling Jaya, and now still struggling to complete another two sem, after that. YEEEHAAAA, Main Campus, Gombak will be my second home.
Alhamdulillah, semester lepas masih dapat kekalkan pointer, dan sekali lagi Alhamdulillah sebab masih lagi tercalon sebagai Dean's List Student ;)

Banyak sangat benda yang berlaku, sampai tak terlistkan rasanya. huhu.
But the most IMPORTANT things is i've found something in my life.
NEW THING, change my physical appearance and my self-esteem.
The real me is founded by HERBALIFE.
#thank you ALLAH, thank you Herbalife <3

Before and After, pipi tuhh kemain kembung lagi, haha



Just in 5 week, i realize something happened to my body, just right after I consume Herbalife neh :) I <3 HERBALIFE !



DULU KALA ZAMAN KEGEMUKAN (sebelum consume Herbalife)
  • cepat keletihan
  • in a month, WAJIB demam, atleast sekali
  • masalah dalam mengawal turun berat badan
  • berat cepat naik, cepat turun
  • resdung, tiap2 pagi bersin tak henti #sampaiOrangPonSukaMengejek
  • Berat paling 'berjaya' pernah gapai dalam hidup - 58-60kg

SEKARANG LANGSING BERGAYA ( selepas consume Herbalife)
  • dengan TEAMIX -memberi tenaga yang LUAR BIASA
  • dengan nutrisi Formula 1 yang lengkap- Alhamdulillah sehat sepanjang masa
  • mampu mengawal berat badan dengan senang
  • masalah resdung berkurangan, no more elergic !
  • Berat terkini -  53kg (sbb tak minum Herbalife seminggu + tak kawal pemakanan), mula2 timbang dulu 49kg woooooo ! how amazing Herbalife nih !



kalau nak ikutkan sy yg dulu, nak kata gemuk sgt tak la jugak sbb ramai kata berisi ala2 kadar gitu je.
but pada sesape yg pernah mngalami rasa kegemukan neh, sy 100% pasti, mesti anda rasa rendah diri tak brsmngt dan sbgainya kan. thats what i feel =.='

sebelum sy jadi consumer setia herbalife neh, sy mngalami masalah susah sgt nak maintainkan berat badan.
sbb once sy tahan lapar, sy berdiet. HAAAA, rasala jugak perut nehh kempis.
Tapi bila start makan byk, melantak lantak, kejappp je rasa dahh berisi isi badan neh.

But then sy jumpe Herbalife *thanks to my sponsor <3 
Dulu kemainn caci org yg guna produk neh, ckp MAHAL laa, was-was 'EHH, BEUL2 JADI KE?'
but since sy tgk my sponsor neh minum and nampak kesan yg ketara pada badan dia.
SAYA TERUJA, TERKESIMA, TERGAMAM, dan pelbagai TER TER lagila ~

Tak susah, sy tny dia mcm mana, then dia perkenalkan my lovely nutritious product then when I fall to it, I start consume.
what a supriseee! memang nampak kesan terhadap badan sy sendiri ^^



'MY LIFE CHANGE, THATS BECAUSE I  USED TO CHANGE MYSELF'
FOR THINGS TO CHANGE, YOU'VE TO CHANGE 














# HAAAA, segalanya dgn Herbalife kan! see how excited i am. Truely falling with Herbalife, its change my whole life ;)




FYI, dengan Herbalife, bukan you all akn dapat Turunkan Berat je ! But banyak lagi. macamm..
  • Gain Weight
  • Mantain Weight
  • Improve Health
  • Gain money ! *even me as a student, i can make my own money. not only depends on my parents :)
  • AND MOST IMPORTANT! Dapat tolong orang untuk sihatkan diri. Ringankan Bumi Malaysia dgn OBESITI !



Nakk dapatkan FREE BODY ANALYSIS and FURTHER QUESTION ABOUT HERBALIFE, do give me a call. 


Im Qidwati, UIA architecture studnt, 
PM/CALL 0132628598 :)
SKYPE- qidwati.zarifah
Twitter- affanQADRI
Facebook- Qidwati Zarifah
Personal - KC530  *fr UIA students ONLY :)



# FREEEEEEEE JEEEEEEEEEE ! 
Think about yourself, your parents, your husband, your grandmother or grandfather, your neighbour, your friends, your pen pal, your gangs and siblings future.

If they do have a problem on losing/gaining weight/ health problem.
ASK ME NOW !




until then, to be continue.
I <3 Herbalife ;)






*pen off










































Thursday, 8 March 2012

A dusty blog !




I damly pluss really really sorry fr the 'quiteness' of this blog
This blogger currently busy with her studies
Will be back on the several time later



Struggle plus sacrifies equals to success ! 
and yes i've to sacrifice my time to spend with this blogging session =.='

wait fr me and until then,
Do take care yaa ! :)

Monday, 30 January 2012

Pengantin sepanjang masa.




Dear my Sister and Brother in Islam.
Assalamualaikum wmt.
Bismillah.


Jika dilihat remaja juga pemuda-pemudi zaman sekarang, perkataan perkahwinan itu sudah menjadi sesuatu yang familiar dengan diri mereka.
Termasuklah diri ini, kott *sebab semua orang dok ckp pasal neh~
Teringat zaman mak kita dulu dulu, kalau sebut pasal perkahwinan mereka pasti malu konon tutup muka dengan kain sarong dan sebagainya =.="
Dan jika dibandingkan dengan remaja zaman sekarang, mereka lebih memilih untuk mengutarakan topik ini jika bersama rakan-rakan mereka. 
Benda yang dilihat mungkin lawak bagi segelintir masyarakat, walhal serius pada pangkalnya.

Kenapalah isu nih menjadi pilihan untuk dipamerkan dalam blog ini? haha.
SEBAB, mostly orang disekeliling saya bercakap tentang perkara ini, and of course dah ada yg selamat mendirikan masjid mereka * Alhamdulillah, Barakallah :)
Perkahwinan bukan satu masalah walaupun pada usia muda, in fact benda baik kot.
dapat mengatasi banyak benda.
Jadi pada yang berkemampuan, pada yang ingin melengkapkan diri mereka dengan lebih awal.
here some tips for you guys :)







"Bahagianya Menjadi Pengantin Sepanjang Masa"

Sebuah buku karangan Mardiana Mat Ishak keluaran PTS. Untuk makluman pembaca, penulis gemar buku-buku keluaran PTS.


Tip-tip yang penulis maksudkan adalah :

1. Sekiranya boleh disegarakan perkhawinan itu, segerakanlah.
Ini merupakan kaedah yang paling dikehendaki oleh syarak dan syariat dan sangat berkesan iaitu berkahwin. Dengan perkhawinan ianya dapat menghalalkan 1001 tiket, semuanya boleh. Minta keizinan dan restu daripada ibu bapa dan nyatakan hasrat murni ini dengan sehikmah yang mungkin.
Sediakan rancangan atau pelan anda dan juga pasangan dalam urusan berkahwin ketika belajar. Tetapi perlu diingatkan, sebelum kita menyuarakan hasrat kita hendak berkahwin perlulah kita muhasabah diri terlebih dahulu atau membuat checklist terhadap diri kita dan juga pasangan kita supaya ibu bapa kita ada rasa keyakinan terhadap keputusan yang kita ambil ini. Pertama-tama sekali adalah tanya pada diri sendiri:
i.      Adakah saya sentiasa memastikan solat fardu lima waktu saya cukup?
ii.     Adakah Saya menjadikan solat duha sebagai satu kezaliman?
iii.    Adakah saya membaca al-quran sekerap yang mungkin?
iv.    Adakah saya selalu menghadirkan diri ke kuliah-kuliah agama?
v.     Adakah saya mengamalkan zikir pagi dan petang (al-ma'thurat) seperti Rasullullah?
vi.    Adakah saya sering memperbanyakkan selawat ke atas nabi?
vii.   Adakah saya membaca bahan bacaan yang memberikan kefahaman dalam agama?
Senarai semak hubungan dengan Allah S.W.T ini baru sahaja sebahagian dan masih terdapat banyak lagi pertanyaan yang lain tetapi penulis tidak mahu fokus kepada itu. Sekiranya jawapan negatif yang lebih banyak berbanding jawapan positif, perbaikilah hubungan kita dengan Allah S.W.T terlebih dahulu. Usah menyalahkan Allah S.W.T sekiranya kita bermasalah dalam hubungan kita dengan pasangan kerana sebenarnya kita bermasalah dengan Allah S.W.T.
Penulis akui memang berat bagi sesetengah individu untuk menyuarakan hasrat untuk berkahwin ketika belajar tambah-tambah lagi pelajar berkenaan masih cetek dari segi ilmu-ilmu spiritual, intelektual dan material dan masih terlalu ramai ibu bapa yang tidak berkeyakinan untuk membenarkan anak-anak mereka berkahwin seusia muda kerana bimbang pelajaran, kewangan dan sebagainya akan terjejas.
Dengan fikiran yang sebegitu, ibu bapa lebih rela melihat anak-anak mereka di bawa kehulu dan kehilir tanpa ada apa-apa ikatan yang sah. Maka, budaya couple semakin  berluas-luasa, bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan. Kita kena ingat, wanita yang masih belum berkahwin, setiap tindak-tanduknya ibu bapalah yang akan mendapat dosanya. Tidakkah kita kesiankan ibu bapa kita. Kerana kita mereka terhalang dari masuk syurga Allah S.W.T. Fikirkanlah.



2. Sekiranya mahukan ikatan yang sah, pilih nikah Khitbah.
Altenatif kedua yang kita boleh ambil adalah melalui nikah khitbah. Nikah khitbah ini adalah menarik bagi penulis. Kahwin jenis ini adalah pasangan tersebut bernikah tetapi dibolehkan tinggal secara berasingan (sepanjang tempoh pengajian). Istilah dalam bahasa melayu dikenali sebagai 'nikah gantung'.
Yang manisnya atau kelebihan kahwin macam ini banyak manfaatnya terutama mendapat redai Allah S.W.T. Pasangan boleh belajar bersama-sama, keluar bersama-sama tanpa ada rasa segan silu dan bersalah kepada Allah S.W.T, ibu bapa dan rakan-rakan.
Bebas untuk berpegangan tangan dan sebagainya malah setiap apa yang dilakukan mendapat pahala di sisi Allah dan malaikat sentiasa mendoakan kesejahteraan pasangan tersebut. Menarik lagi, dapat jalani kehidupan yang sah dan diberkati dalam "couple" dan sentiasa komited bagi berjaya dalam pelajaran.
Nikah khitbah ini ada terjadi kepada salah sorang rakan penulis. Memang penulis akui sangat cemburui akan mereka. Kenapa tidaknya, mereka bebas untuk berjalan bersama-sama, bermesra dan sebagainya. Masa tempoh belajar memang mereka tinggal berasingan. Yang menarik bagi penulis, tamat saja tempoh pengajian diploma lebih kurang tiga bulan, penulis dapat berita zaujah (isteri) dia sudah mengandung anak sulung mereka. Alhamdulllah. Mungkin sekarang sedang menunggu kehadiran insan baru dalam hidup rumah tangga mereka. Maniskan, insyaAllah.


cc: some information about Nikah Khitbah, do click here


3. Sekiranya tidak diizinkan berkahwin juga, jaga batas pergaulan.
Perkara inilah yang paling berat untuk dijaga. Ramai remaja-remaja sebaya penulis diluar sana yang sudah berpunya tetapi tidak dapat untuk menjaga pergaulan, pembaca sendiri dapat melihatnya. Apa pun, penulis tetap berharap dan berdoa agar rakan-rakan yang sudah berpunya itu dapat elakkan berjumpa dengan pasangan secara berdua-duaan dan dapat kurangkan berhubung sekiranya tiada urusan yang penting.
Letakkan keyakinan kepada Allah S.W.T dan berdoa kepada-Nya. Ingat, setiap tindakan kita dan pasangan kita dapat memberi kesan kepada masa sekarang dan memberi kesan kepada perkhawinan kita kelak. Ingat, matlamat membina rumah tangga muslim yang sejati dan diredai juga bergantung kepada diri kita sendiri.
Teringat penulis semasa semester akhir diploma, ada sorang kawan baik penulis sudi kongsi ceritanya. Ceritanya itu berlaku kepada kawannya. sangat sedih dan tambah-tambah lagi berlaku kepada seakidah dan seagama dengan penulis.
Mereka berkahwin atas dasar cinta dan juga kerana mereka terlanjur sehinggakan wanita tersebut mengandung. Berkahwin tidak sampai sebulan kemudian wanita tersebut diceraikan talak tiga. Wanita tersebut diceraikan talak tiga. Nauzubillahiminzalik, mintalah kita dijauhkan dengan perkara sedemikian.
Apa yang pembaca rasa apabila wanita tersebut adalah diri pembaca. Tidak mungkin pembaca tidak rasa apa-apa. Tidak mungkin. Penulis dapat rasakan bercinta sebelum kahwin lebih banyak keburukkan berbanding kebaikan. Tambah-tambah cinta atas dasar seks. Penulis tidak mahu bahaskan isu kebaikkan dan keburukkan bercinta sebelum kahwin di sini, insya-Allah mungkin di sesi yang lain.
Penulis berharap dengan sedikit perkongsian yang tidak seberapa ini dapat membuka minda dan fikiran kita. Insya-Allah. Penulis sarankan yang sudah bercinta itu ikutlah sedikit sebanyak panduan yang telah diberikan ini. Pilihlah antara satu dari tiga kaedah yang disarankan, kalau ada yang lebih baik lagi bagus.
Pembaca yang sedang bercinta perlu ingat, setiap tindakan akan memberi kesan kepada pembaca dan pasangan pada masa sekarang dan juga akan datang. Ingatlah, jangan disebabkan cinta manusia yang tidak halal memudahkan kita menuju ke neraka Allah S.W.T. Nauzubillahiminzalik.





Just some tips, sebab ramai kawan saya yang nak kahwin awal neh.
The most important things, of course do take your Istikharah as your partner along the journey.
Kalau boleh disegerakan lagi bagus.
Tapi mentaliti manusia ni, kalau nak kahwin awal je mesti pasangan itu diklafisikasikan sebagai bermasalah, gatal, tak sabar and macam-macam.
Biaqqqqq pii lahh orang nak kata apa, asalkan syariat Tuhan dijaga.

Fitrah itu boleh berubah menjadi fitnah, tetapi jika disulami dengan maruah, ia akan bertukar menjadi satu anugerah :)

*lepas degree, turn orang sini pulak :D  doa-doakanlahh ~




Last words yg menjadi pegangan diri,
" selagi belum akad, selagi itu akan ada jarak diantara kita "





until then,
take care of yourself
take care of your Iman
take care of your Deen
:)













pen off *




Wednesday, 25 January 2012

Indahnya saat itu :')

Assalamu'alaikum wmt.
Hello Brother & Sister :)
Bismillah.


Masa yang ada, berlalu begitu sahaja.
Diisi dengan pelbagai kenangan mahupun pengalaman yang amat berharga.
Sukar untuk dilupakan, kauu..
Yang bergelar sahabat, rakan seperjuanganku :)

24/01/2012- Genapp 20hari kehidupan yang ditempuhi di CFSIIUM PETALING JAYA.
Dugaan, rintangan, kenangan, persahabatan semuanya hadir satu persatu.
Bahagia, perit, dukacita, kasih sayang semuanya menjadi si pendamping diri.

Alhamdulillah, everything going up smoothly since i've registered to the campus fr the 3rd semester.
And may ALLAH soothe my way to gain a success. InshAllah, ameen ~




move to the next session, ekeke. 
 ! watcha !


FSCC, my love ! :')


Details ~
Programme: FSCC Family Day.
Location : Tg Piai, Johore. Near to National Park.
Members: 66 participants.
Objective: To build a bond between FSCC family member & release our stress *cehh bajet.


Alkisahnyaa :)
Pada 20/01/2012 yang lalu, 
kami keluarga FSCC atau lebih sempurna dikenali sebagai Foundation Student Coordination Council 
telah mengikuti satu camping 3hari 2malam yang telah dianjurkan oleh Biro Sport & Recreation 11/12 
*give a big clapp, haha.

Pelbagai aktiviti yang dijalankan 
seperti Ice-breaking (yang riuh-rendah), Night-walk (yang kejam), Perang Belon (yang suspen), Obstacle, Bbq, juga persembahan daripada group yang amat menghiburkan hati <3 haha.




Organising Comittee, Sport & Recreation Bureau

Project ManagerIzzat



Assistant Project ManagerFaiz Jebat



Secretary: Faris & Farah



Treasurer & AssitantHarith & Shikin





Technical & Games:  Ismail & Qidwati




Security & Welfare:  YAB & Shukriyah




Catering: Amir & Farahin

(Photo unavailable)


TransportRadzi & Hidayah

(Photo unavailable)


Prizes:  Fatin Hanani 

(Photo unavailable)



Gambar Pilihan Hati :D





















Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar seperti yang diharapkan.
Hasil yang dapat daripada camping ini for sure 
persahabatan yang kukuh, 
saling mengenali antara satu sama lain, 
keriangan,
kerjasama, 
semangat berkobar-kobar. 
Juga SUNBURNNNN =.='

Huhu, kini alhamdulillah semua sudah selamat tiba ke CFSIIUM untuk meneruskan perjuangan seterusnya.
semoga ikatan serta jalinan ukhuwah kita kekal hingga ke akhir masa :')
*untuk ketahui lebih lanjut boleh ke link ini dan ini :)




Dedikasi lagu yang ikhlas buat rakan-rakan FSCC sekalian :')

Ammar- Sahabat

Ingin aku singkap kembali
Kenangan lama agar bersemi
Inginku ulangi kisah manis
Agar terus bersemadi

Ingatlah aku sebagai rakanmu
Kenaglah daku dalam doamu
Begitulah indahnya kisah dahulu
Engkau sebagai temanku

Apabila engkau terjaga
Satukanlah harapanku denganmu
Kerana ianya bakal berpadu
Mimpi si penunggu yang setia
Layarkanlah impian doamu
Sesungguhnya aku masih mengingatimu
Sebagai kawan rakan dan teman
Semoga kita diberkati Allah

Kudoakan kepadamu agar bahagia
Di dunia dan akhirat 





Until then, 
Take care all,
And all the best !




pen off *