Name:
Phone number:
Address:
Occupation:
Email/Facebook/Twitter/Skype/YM name:
Have been in HERBALIFE before? yes
no
Interested to: LOSE WEIGHT
GAIN WEIGHT
BUILD MUSCLE
RESHAPE YOUR SHAPE
IMPROVE SKIN COMPLEXION
HEALTHY BREAKFAST
FEEL GREAT AND HEALTHY
EARN EXTRA INCOME

Form provided by Freedback.

Friday, 31 January 2014

HERBALIFE NUTRITION - FUELS CHAMPIONS

Assalamualaikum. 
Bismillah. Hari ni kami nak cerita sikit tentang core products disebalik nama Herbalife Nutrition ni, sebab dalam Herbalife, the Stars adalah productnya, bukan pengedar, bukan juga marketing plannya. Bila baik productnya, maka sambutannya juga pasti baik bukan ?

Konsep Herbalife Nutrition ni senang je utk kita paham. Bagi budak upsr pun dia blh cite panjang lebar. Haha. 


Pernah tgok usus kita ? Sepanjang hayat kita pernah tak kita cuci usus kita, berus mcm kita berus gigi tiap hari ?
Haaa. Kalau tak pernah, ni la agaknya rupa usus kita ye ? ; D 
Penuh dengan kotoran/toksin melekat yg kita tak sempat detox.
Jadi, untuk cleanse kotoran/lemak dll yg melekat kt usus kita tu, kita gunakan HERBAL ALOE CONCENTRATE. 


Yang ni saaangat lah bagus utk mereka yg ada masalah2 usus cthnya konstipasi, ulser usus, gastrik, buasir dan sebagainya. 
This is one of my feveret product, sbb my turning point to trust in this company started bila sy dapat atasi masalah gastrik dan buasir kronik sampai berdarah-darah yg sy alami setahun before sy jumpa Herbalife. Alhamdulillah.  Konsisten guna product lama-lama dah boleh makan pedasss. :D *big clap for Herbalife.

Bila kita bercakap soal pemakanan, adakah anda pasti apa yang dimakan setiap hari mampu untuk supply nutrisi ke seluruh tubuh dengan baik ? 
Apa nak susah, amek aje HERBALIFE FORMULA1 (F1) NUTRITIOUS SHAKE, dah lengkap semuanya untuk badan. Rasa pun sedapp. Ada 5 flavors. Ummphh ! 


When you drink shake, you already sure you have taken everything. If not are you sure you have taken enough Iron ? Calcium ? Magnesium ? And most importantly PROTEIN ! F1 Shake consists of micronutrients yg mampu menyerap masuk ke segenap cells & microcells in our body system. 

F1 Shake ni lah sebenarnya ikon kpd semua product Herbalife, star of the products, that is why kalau dalam program kami tak kira weight loss/gain & utk improve health WAJIB ada F1 Shake. Yang lain sunat. Hehe.

So, bilakah waktu yang sesuai untuk diminum F1 Shake ni ? Ia diminum sebagai SARAPAN PAGI, atau SNACKING waktu-waktu lain terutamanya bila penat, need focus & energy, bila sibuk dengan assignments/finals. Juga bila travel & drive jauh2 so that you dont have to brenti dekat R&R all the time you feel wanna eat. Easy bukan ? Bonusnya boleh LOSE WEIGHT bagi yg gemuk, & GAIN WEIGHT bagi yg keding. click here for jadual makan bersama Herbalife Shake.

Samada kita sedar atau pun tak sebenarnya makanan yang kita makan hari ini amat kurang sumber proteinnya yang badan kita perlukan. Jadi apakah solusi yang terbaik ?

~INTRODUCING THE HERBALIFE FORMULA 3 BLENDED SOY AND PROTEIN POWDER !!~

So apa fungsinya F3 ni ? Secara ringkasnya ia membantu dalam mengawal bentuk badan kita ataupun reshape bentuk badan kita menjadi cantik dan sedap mata memandang. hehe~

Bila nak diguna ?
Caranya kita mix 1 scoop F3 ni bersama 2 scoop F1 yg kat atas. boleh refer pada jadual disini.
So apakah kesan dan implikasinya ?
Kalau untuk lelaki yg keding, anda akan naik berat dekat muscle. Untuk yg nak lose weight, anda akan hilang lemak anda dan transform menjadi lean muscle.
Untuk kaum wanita, jangan risau, bila guna F3 ni tak semestinya bicep anda akan berketul-ketul yea, tapi badan akan kelihatan lebih reshape dan sihat.


Di entry sebelum ni kami pernah kongsikan cara terbaik untuk bersenam bagi yang malas/sibuk/tak ada masa. Tapi kalau korang ni jenis yg super malas macam kami, apa kata cuba Herbalife Teamix ni atau dengan nama lainnya dipanggil sbg exercise tea.

Kenapa exercise tea ?
Sebab, setiap kali korang minum teamix ni dengan sukatan yang betul (1 tea spoon/400ml), dah diibaratkan dengan korang buat interval (jog) 20 minit atas treadmill !!
Kalau convert to kalori yang dibakar, 20 minit tu lebih kurang 280kcal !!
 WOWW !!! Luar biasa betul kan Herbalife exercise tea ni.

Selain tu ada juga fungsi-fungsinya seperti dalam gambar diatas as simplified as A-B-C-D-E.

Bagi yang dah biasa telan Fish Oil dari kecik, mesti korang tahu kan apa khasiat yang terkandung dalam Omega3 fatty acids.
Tapi korang tahu tak sekarang ni banyak sangat product Fish Oil yang lopek ataupun tiruan ?
So, kandungan dia pun tak sebagus yang kita harapkan lah.
Macammana nak tahu fish oil kita ni tulen atau tidak ?
Senang je. Ambil soft gel fish oil anda tu dan letakkan dalam freezer dengan suhu below 32'F (0'C) selama lebih 12 jam.
Kalau soft gel kita tu dah keras & beku semacam, tu maknanya fish oil kita kurang berkualiti.
Soft gel yang berkualiti sememangnya tak akan membeku even letak dalam freezer lama mana sekalipun.

Herbalife pun ada fish oil jugak. Nama dia HERALIFE-LINE atau nama melayunya OMEGA 3 FISH OIL. hehe.
Jadi, fungsinya lebih kurang sama macam fish oil biasa, untuk joint and muscle, bagi yang selalu sakit-sakit sendi memang digalakkanlah untuk menambah 'lubricant oil' kat sendi dan sbgnya.

Tapi, fungsi utamanya adalah untuk membunuh lemak-lemak jahat seperti visceral fat* yang mengelilingi organ dalaman kita yang mana jika dibiarkan bakal menghadapi risiko lebih tinggi.
 (*The fat that is in the internal abdominal cavity sorrounding the vital organs in the trunk
- sumber Tanita.)